Ik ben nieuwsgierig naar de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe? En hoe past een ieder in het plaatje dat we ‘het leven’ noemen?

Na mijn master Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, emigreerde ik naar het bos in Estland en later naar Zweeds Lapland, waar ik nog steeds woon. Middenin de natuur.
Ik schreef een aantal fictie boeken en werkte in het sledehondenbedrijf van mijn partner. Ondertussen verdiepte ik mij in de spirituele leer van onder andere Eckhart Tolle en Mooji.

Hoe meer ik vanuit verschillende disciplines naar het leven kijk, hoe meer ik uitga van ‘de unieke mens’. Iets waar in de traditionele psychologische kijk niet altijd genoeg ruimte voor is. Vaak wordt uitgegaan van medicatie, of een methode die in het leven van een persoon geïntegreerd zou moeten worden om toe te bewegen naar het zogenaamde ‘normale’. Sommige mensen zijn hierbij gebaat, maar anderen niet. Geen twee mensen zijn tenslotte dezelfde. Net zoals geen enkele situatie precies hetzelfde is als een andere.
Hoe kun je je verbinden met de werkelijkheid, als elk punt in tijd en ruimte verschilt van elk ander punt? Hoe maak je keuzes, die trouw zijn aan jouw unieke levensvorm in elk uniek moment?

Human Design maakt de uniekheid van ieder mens zichtbaar. Het voegt een missende schakel toe aan methoden die alleen voor sommigen van betekenis kunnen zijn. Human Design is voor iedereen van waarde.

Als je jouw Human Design kent, doorgrondt en ernaar leeft, beweeg je op een natuurlijke manier toe naar authenticiteit.

© Esther Quatfass

Mijn Human Design Chart

Ra Uru Hu, grondlegger van Human Design, had in januari 1987 een ongewone mystieke ervaring, gevolgd door een ontmoeting met ‘een stem’, een intelligentie superieur aan alles wat hij ooit had meegemaakt. Deze ontmoeting duurde acht dagen en nachten, waarin hij een overdracht van informatie ontving – die tegenwoordig bekend staat als het ‘Human Design Systeem’.

In een wereld waar de dominante energie de dingen eerst bewezen wil zien voordat ze bestaansrecht krijgen, is het verhaal van Ra Uru Hu en hoe hij de kennis over het Human Design systeem opdeed voor sommigen wellicht moeilijk te aanvaarden. Mij kwam de kennis direct logisch en herkenbaar voor, zodat zijn verhaal er mij in feite niet toe doet. Al vind ik zijn ontmoeting wel zó bijzonder dat ik het beeld dat bij me werd opgewekt in het gedicht hiernaast verwerkte.

Regen, die door alles heen naar binnen valt, schuurt langs het steen en de rand om het zand mee te voeren in de stroom, streelt de wortels van een boom en vloeit omhoog door het stof tot in de kruin, recht gedragen, rond en schuin, als de adem van het licht naar een vergezicht.

Mijn diploma’s en boeken

English