Autoriteit

Ons denken probeert vaak de autoriteit in ons leven te zijn. Daarbij zijn we allemaal geconditioneerd om toestemming en autoriteit buiten onszelf te zoeken en beslissingen te nemen op basis van ons denken. Maar we hebben een betrouwbare persoonlijke autoriteit voor het nemen van besluiten.
Als we leven volgens onze strategie, behorende bij het type dat we zijn, in combinatie met onze persoonlijke autoriteit, stemmen we ons af op onze unieke geometrie, of genetische definitie. Dan komen we in ons leven minder innerlijke, of uiterlijke weerstand tegen en vallen de dingen op een meer natuurlijke manier op zijn plek. Zodra we ons denken verlossen van de taak om besluiten te nemen, kan het de waardevolle functie krijgen die het zou moeten hebben: het leven waarnemen en onze perspectieven overdragen op andere mensen.

Verschillende Centra in de Bodygraph fungeren op een hyerarchische manier als een persoonlijke Autoriteit en ieder van hen houdt een andere manier in van het maken van besluiten.

Solar Plexus

Als de Solar Plexus gedefinieerd is in een Bodygraph, dan is dit centrum je innerlijke autoriteit. Voor de Solar Plexus bestaat er geen waarheid in het nu, maar vormt de waarheid zich naarmate de tijd verstrijkt. Dit is omdat hoe je iets ervaart afhangt van je emotionele stemming. Na enige tijd krijg je een soort van gemiddeld beeld van hoe je ergens tegenover staat en of je iets wel of niet wilt doen.

Sacraal

Als de Solar Plexus niet gedefinieerd is, maar het Sacraal wel, dan is dit centrum je innerlijke autoriteit. Het Sacraal voelt meestal een onmiddellijke reactie op dingen die zich aandienen, aan de hand waarvan je kunt weten of je je energie ergens aan wilt wijden, of niet.

Milt

Onze intuïtieve energie is subtiel en vluchtig. Heel onmiddellijk vertelt deze energie ons of we ons ergens aan willen verbinden, of niet, iets wat een volgend moment weer anders kan zijn. Dit centrum is onze innerlijke autoriteit als de Solar Plexus en het Sacraal ongedefinieerd zijn en de Milt gedefinieerd.

Hart

Als het Hart de innerlijke autoriteit is (bij een ongedefinieerde Solar Plexus, Sacraal en Milt), is het je wilskracht die je laat weten of je iets wel of niet wilt doen.

G

Bij een ongedefineerde Solar Plexus, Sacraal, Milt en Hart, kan het G Centrum je autoriteit zijn als dit centrum gedefinieerd is. De is de stem van je identiteit. Wat je stem laat horen, is voor jou de waarheid.

Andere vormen van autoriteit zijn de omgeving (voor mentale Projectors) en de maancyclus (voor Reflectors).

Nederlands