Over mij

The point is: Are you awake? Being awake is not going up into the Himalayas and doing mantras for 35 years, and it isn’t about waiting for some kind of light to shine. It is simply following your nature and being yourself.

Ra Uru Hu

Toen ik klein was gingen we met ons gezin zomers en ‘s winters op vakantie naar de bossen in Duitsland, of de bergen in Oostenrijk. Meestal verbleven we dan op een kleine boerderij, waar ik me onmiddellijk thuis voelde. Alles bestond er als zichzelf. Katten, koeien, bomen kunnen niet anders dan op een authentieke manier leven, iets wat bij mensen vaak een beetje zoek lijkt te zijn. Een dier, of plant, leeft in het nu, terwijl mensen zich vaak verliezen in gedachten over het verleden en de toekomst.

Inmiddels woon ik lange tijd in de dunbevolkte provincie Västerbotten in Zweden. In een klein dorp omringd door uitgestrekte naaldbossen en meren.

Wat het betekent om mezelf te zijn, heeft zich onder andere gevormd door drie disciplines, of levenshoudingen op praktische wijze met elkaar te verbinden: psychologie, spiritualiteit en Human Design.

Psychologie studeerde ik in Amsterdam en met spiritualiteit houd ik me bezig sinds ik in 2008 naar het buitenland verhuisde. Ik volg het werk van verschillende spirituele leiders, waaronder Eckhart Tolle en Wayne Dyer en pas het toe in mijn leven.

De eerste keer dat ik een Human Design BodyGraph zag, was ik onmiddellijk gefascineerd. Ik werd er zó sterk door aangetrokken, dat ik mij meteen inschreef voor de studie. Hoe meer ik ermee bezig ben, hoe meer profijt ik heb van de informatie, die antwoorden geeft op allerlei vragen aangaande de mensheid.

In mijn Human Design praktijk maak ik gebruik van technieken uit de cognitieve psychologie en mindfulness (bewust-zijn) om de kennis over te dragen, zodat je die kunt toepassen in je leven op een manier die voor jou bruikbaar is. Daarbij ga ik steeds uit van jouw persoonlijke Human Design BodyGraph, want jezelf zijn kun je alleen als je je overgeeft aan jouw uniekheid, aan dat wat je anders maakt dan ieder ander.

Mijn Human Design BodyGraph: Projector met Emotionele Autoriteit

Nederlands