Esther Quatfass

Recensies Elandsoog

GRAAGGELEZEN:

De auteur heeft een prettige schrijfstijl, waarmee ze de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt prachtig weet te beschrijven.

Lees de recensie hier: https://graaggelezen.blogspot.com/2019/06/ik-las-elandsoog-geschreven-door-esther.html?spref=fb&fbclid=IwAR0k_AIzxSF0bDnQyqoAO3eEcLjnXRZFyMH1R_GVpaj0yfNG4wyB2qaQ1mg

PERFECTEBURENLEESCLUB:

Kortom een geweldig spannend boek dat je haast niet weg kan leggen.

Lees de recensie hier: http://perfecteburenleesclub.blogspot.com/2019/04/elandsoog-esther-quatfass.html

DRUKINKT:

Dit boek heeft ook een sterke psychologische component. De hoofdpersonen zijn niet alleen op de vlucht voor elkaar en de politie, maar ook voor hun eigen angsten, andere gevoelens en dingen uit het verleden. Ik vond dat dit een meerwaarde gaf aan het verhaal.

Hoewel er maar een paar keer concreet gevaar is voor bepaalde mensen, is de spanning steeds onderhuids aanwezig. De angst om in gevaar te zijn lijkt in deze thriller zeker net zo belangrijk als het werkelijke gevaar.

Lees de recensie hier: https://drukinkt.net/2019/04/recensie-elandsoog-esther-quatfass.html

BOEKENBESCHRIJFSTER:

Het verhaal leest vlot door, dankzij de prettige en vooral beeldende schrijfstijl. Het verhaal speelt zich in de Zweedse bossen af en door de fijne schrijfstijl zie je de omgeving en de personages zo voor je. Daardoor word je als het ware extra meegetrokken in het verhaal. Soms heb je haast het gevoel dat je zelf tijdens het lezen in die Zweedse bossen bent. Erg goed gedaan!

Lees de recensie hier: https://www.boekenbeschrijfster.nl/content/esther-quatfass-%E2%80%93-elandsoog

BOEKENBIJLAGE:

Het boek is opgebouwd uit tientallen korte hoofdstukken die telkens vanuit een ander perspectief zijn geschreven.

Lees de recensie hier: https://www.boekenbijlage.nl/veel-geweld-in-idyllische-setting/

HEBBAN:

‘Elandsoog’ is een makkelijk leesbare thriller met meer dan enkele prachtige citaten erin.

De korte hoofdstukken vormen geen onderbreking maar laten het verhaal in elkaar vloeien.

Er wordt diep ingegaan op de gevoelens van de hoofdpersonen, waardoor je ze goed leert kennen. Ook de omgeving wordt goed beschreven.

Lees de recensies hier: https://www.hebban.nl/boeken/elandsoog-esther-quatfass#reviews

THRILLZONE:

In februari 2019 is de eerste thriller van Esther Quatfass, Elandsoog, bij uitgeverij Lannoo verschenen en dit is haar eerste soloproject. Net als in haar roman is de omgeving waarin de verhalen zich afspelen afkomstig uit haar eigen ervaring. De omschrijving van de omgeving waarin Elandsoog zich afspeelt, is dan ook het sterkste aan dit verhaal. Ze weet de omgeving dermate goed te omschrijven, dat de inhoud van het verhaal veel sterker wordt.

Lees de recensie hier: https://www.thrillzone.nl/recensie/elandsoog-esther-quatfass/

Recensies 10 Minuten naar het noorden

Een boeiend boek, dat je in één adem uitleest.
De schrijfster neemt de lezer mee naar een land dat over het algemeen nog vrij onbekend is en daarom intrigeert. Ze is duidelijk een grote liefhebster van de natuur en van dieren.
Het onderwerp autisme wordt door haar op een zéér indrukwekkende manier aangesneden.
Ik zie al uit naar een nieuw boek van deze auteur!
– I. Oosterman

Zo’n boek dat je dicht slaat en dat je dan nog even blijft zitten, met het boek op schoot, om er nog eventjes over na te denken. En dat het daarna lastig is om het volgende boek te vinden omdat je eigenlijk nog wel een uur in deze had willen lezen. Zo’n boek dus.
– I. Bilardie